Μουσεῖο Πόλης Βόλου

Μοιραστείτε το άρθρο:

Χριστουγεννιάτικη Ἐπετειακὴ Ἐκδήλωση τοῦ Μουσείου τῆς Πόλης τοῦ Βόλου στὶς 13 Δεκεμβρίου 2015

μὲ τὴν συνεργασία τοῦ Τομέα Ψαλτικῆς Τέχνης καὶ Μουσικολογίας τῆς Ἀκαδημίας Θεολογικῶν Σπουδῶν Βόλου.

Ἐπισήμως προσκεκλημένος ὁ Ψαλτικὸς Χορὸς Φοιτητῶν τῆς Ἀνωτάτης Ἐκκλησιαστικῆς Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μουσείο της Πόλης με θέμα την εορταστική παράδοση του Αγίου Δωδεκαημέρου στο Βόλο και την περιοχή. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δ. Βόλου σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, και συγκεκριμένα με τους τομείς Ψαλτικής Τέχνης & Μουσικολογίας και των Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Κειμηλίων.

Τόσο το πλούσιο φωτογραφικό και αφηγηματικό υλικό που επιμελήθηκαν οι κ. Μαρία Νάνου Μ.Α. ιστορία Βυζαντινής τέχνης, Διευθύντρια του Τομέα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Κειμηλίων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και  κ. Βάσσα Παρασκευά, Δρ. Θεολογίας, Αντιπρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» και Διευθύντρια του 1ου Ενιαίου Λυκείου Ν. Ιωνίας, όσο και ο Χορός Ψαλτών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών ο οποίος έψαλε ύμνους και κάλαντα υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Χαριλ. Καραγκούνη, επίκουρου Καθηγητή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Σχολής και Διευθυντή του Τομέα Ψαλτικής Τέχνης & Μουσικολογίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου μάγεψαν το κοινό.

 Αυτή η επίκαιρη εκδήλωση ενθουσίασε τους συμπολίτες μας στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου της Πόλης που μέσα από τις εικόνες της Γέννησης και της Βάπτισης, τα έθιμα του Δωδεκαημέρου και τους ύμνους και τα κάλαντα από διάφορες περιοχές του τόπου μας, εισήγαγαν τους παρευρισκομένους στο εορταστικό κλίμα των ημερών με τον πιο όμορφο και μεστό τρόπο. Το κοινό ενθουσιασμένο έψαλλε και σιγοτραγούδησε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδηλώσεις ύμνους και σκοπούς οικείου και δοξαστικούς.